Prima pagină > Beţivi, Biroul de dezinformaţii > Botoșani: un preșcolar de 3 ani a fost internat în sevraj alcoolic și delirium tremens

Botoșani: un preșcolar de 3 ani a fost internat în sevraj alcoolic și delirium tremens

Pacientul de trei ani bea ca o sugativă, afirmă părinții săi

Medicii au fost șocați cînd au constatat de ce se simțea rău Maricel Vitreanu, de 3 ani, din Cucorăni, județul Botoșani. „Băiețelul a fost adus de la grădiniță cu temperatură, stare febrilă, transpirație și halucinații. Am crezut, în primă fază, că a făcut toxiinfecție, apoi că a consumat alcool sau alte substanțe, din greșeală. A rezultat, însă, că problema era de-a-ndoaselea: se simțea rău pentru că nu mai consumase nimic de cîteva zile”, a declarat Sonia Martini, medic de gardă la Spitalul Județean Botoșani. Din înjurăturile scoase de micuț la adresa medicilor, înjurături care ar fi făcut și un birjar să roșească, medicii au înțeles că băiatul, un alcoolic cronic, a intrat în sevraj și apoi în delirium tremens din cauza dietei non-alcoolice de la grădiniță. „Părinții au insistat să îl înscrie la cămin, dar acolo educatoarele au refuzat să îi dea alcool. Este ușor de imaginat ce a urmat”, a explicat Sonia Martini.

Părinții copilului spun că nu mai știu cum să îl aducă pe calea cea bună. „Cînd a început să bea, pe la un an și jumătate, îl internam de două-trei ori în comă alcoolică. Am zis că așa nu merge, și l-am învățat cum să bea să nu i se mai facă rău. Atît de bine a învățat, că bea acum tot timpul”, a mărturisit mama copilului. Polițiștii veniți la spital au confirmat faptul că băiețelul de trei ani are un cazier lung de scandaluri la beție, nu odată fiind găsit dormind în șanțuri, beat criță. „E o pramatie cu notorietate la noi în secție. Le bea părinților ajutorul social, își bea alocația, le bea pensia bunicilor, apoi le cere taxă de protecție preșcolarilor și bea pînă la ultimul șfanț”, a confirmat agent principal Veroniu Tămădescu. Băiatul va fi internat din nou la dezalcoolizare, dar medicii și polițiștii cred că demersul este complet inutil: „De fiecare dată cînd se externează, părinții îl iau acasă și fac bairam, ca să sărbătorească vindecarea. Se pun în cap cu secărică și trăscău de la non-stop și o iau de la capăt”, a detaliat polițistul.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: