Prima pagină > Biroul de dezinformaţii, Mass media > Sloganul Realitatea TV – aripa Vîntu: „See You In Cort!”

Sloganul Realitatea TV – aripa Vîntu: „See You In Cort!”

Realitatea, o televiziune corturară... pardon, culturală!

Iată dovada că la Realitatea TV – Vîntu știrile-s ca la ușa cortului… Unul care seamănă foarte mult cu vestitul cort al întîlnirii, din tradiția mozaică, acea tradiție cu care domnul Elan este, probabil, foarte familiarizat. Pentru cititorii care, ca și noi, nu trec pe la biserică decît înarmați cu binecuvîntările lui Molotov, trebuie să explicăm structura unui asemenea cort al întîlnirii – al întîlnirii știrilor cu telespectatorii, evident. Iată mai jos și imagini elocvente:

În curte, așa cum cere tradiția, sînt adăpostite altarul arderilor de tot, în care erau prezentate ofrandele, așa cum este menționat în Exod 27:1-8, apoi ligheanul spălării sau marea de aramă, în care sacerdoții se curăță înainte de a intra în cort. Astăzi, acestea au căpătat denumiri mai telurice: „parcarea invitaților” și „cabina de machiaj”, unde ofrandele sînt de altă natură și cu alte scopuri…

Reporter pregătindu-se de un debriefing în head-office

Interiorul cortului ar trebui, teoretic, să fie împărțit în două zone principale, „locul sfînt” și „locul preasfînt”, păzit de doi heruvimi, acolo unde tradiția impunea să se țină tabletele cu porunci – astăzi denumite „redacție”, respectiv „head-office”, apărat de doi agenți BGS, unde se țin în taină directivele de la mogul. Altfel, în vremurile pribegiei, cortul era cărat pe umeri de niște amărășteni – iar, dacă aceștia aveau noroc, cortul era demontat în prealabil și șefii evacuați din el.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: